Fren Tamir & Bakım

Fren Tamir & Bakım

Fren tamir ve bakım, aracınızın ve sevdiklerinizin güvenliği için oldukça önemlidir.

Özellikle fren gibi parçaların sürüş boyunca ne kadar önemli olduğu bu kadar ortadayken bu parçaların düzenli olarak bakımını üstlenmek daha da önemli bir hale geliyor. Frenler, genelde diğer araç parçalarına göre daha çok bakım istemektedir. Araçtaki en kritik parçalardan biri olan frenlerin bakımı kesinlikle atlanmamalıdır.  Fren Tamir & Bakım, Fren Merkezi Tamiri, Fren Limitörü Tamiri Ankara, Çankaya ' da sizlere hizmet vermekteyiz.

Fren Balataları Ne Zaman Değiştirilmeli?

Fren balataları, fren mekanizmasının en önemli parçalarından bir tanesidir. Bu parça, fren tamir ve bakım sürecinde önemli bir rol oynar. Tabii her ne kadar durum böyle de olsa fren balatalarının belli başlı bir değiştirilme zamanı yoktur. Bunun sebebi ise her sürücünün araç kullanma alışkanlığının farklı olmasıdır.
 
Tabii durum böyle de olsa fren balataları, sık sık kontrol edilmeli ve gerektiği durumlarda kesinlikle tamir edilmelidir. Fren balatalarını kontrol ettirmeden sürüşe devam etmek, bazı tehlikelere davetiye verebilir. Bu sebeple aracınızı bakıma götürdüğünüz zamanlar da olsa balataları kontrol ettirmelisiniz. 

Fren Hidroliği Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Fren tamir ve bakım süreci boyunca kontrol edilmesi gereken en önemli parçalardan biri de fren hidroliğidir. Fren hidroliği, üreticiler tarafından verilen tavsiyelere göre 2 yılda bir değiştirilmelidir. Tabii eğer araç çok sık kullanılıyorsa bu sürenin 1 yıla indirilmesinde fayda var. Ayrıca fren hidroliği, uzman kişiler tarafından değiştirilmelidir çünkü bu parça, değiştirilmesi zor bir parçadır. Herhangi bir ufak hatada bütün fren sistemi zarar görebilir. 

Fren Mesafesi Neden Uzar?

Fren mesafesi, genelde frenlerin az bakım gördüğü zamanlarda artabilir. İşte fren mesafesinin uzamasının diğer sebepleri;
 

  • Fren mesafesi bazen bakım sebepli değil tekerlek sebepli artabilir. Eğer sürtünmeye bağlı olarak tekerleklerin yol tutuşu azalırsa fren mesafesi de artar,
  • Lastik havası, fren mesafesinin uzamasına neden olabilir,
  • Eğer balatalar eskimişse ve zamanı geldiği halde değiştirilmiyorsa fren mesafeleri uzayabilir,
 
Bunların dışında eğer sorunun lastikler olmadığını düşünüyorsanız, aracınızı en yakın zamanda bir fren tamir ve bakım servisine götürmenizde fayda var.

İlgili Konular

Otomobillerinizi Bahar Bakımı ile Yaza Hazırlayın

Otomobillerinizi Bahar Bakımı ile Yaza Hazırlayın

Kış dönemi sonrası otomobillerinizi bahar bakımı ile yaza hazırlamayı unutmayın. Kış dönemi boyunca aracınızın içerisinde yer alan aksanlar birçok farklı durum ile karşı karşıya kalmaktadır. Soğuk sıcaklık ve buzlanma gibi faktörler özellikle esnek parçaları son derece kötü etkilemektedir. Kış dönemi sonrası esnekliğini kaybeden silecek gibi aksanlar yaz dönemine geçiş yapıldığında kesinlikle değiştirilmelidir. Aynı şekilde kış lastiklerini de değiştirmek sizleri büyük bir yükten kurtaracaktır. Siz de çeşitli püf noktaları takip ederek otomobillerinizi bahar bakımı ile yaza...

Rehbere git

Silecek Kalitesi Neden Önemlidir?

İyi bir görüş olmadan, sürücüler yağmurda, karda ve sisli alanlarda sağlıklı bir biçimde araba kullanamazlar. Kaliteli silecek lastikleri, ön camı temizlemeye ve ön camı sürüş için uygun tutmaya yardımcı oldukları için aslında büyük önem taşımaktadır.

Rehbere git
Silecek Kalitesi Neden Önemlidir?
Kış lastiği uygulaması Ne Zaman Başlar?

Kış lastiği uygulaması Ne Zaman Başlar?

Kış lastiğini taktırmak için en iyi zaman, sıcaklık 7 C´nin altına düşmeden veya ilk kar yağışından öncedir. Birçok sürücü, ilk kar yağışının ardından servis departmanlarının telaşını önlemek için Kasım-Aralık aylarında kış lastiklerini taktırmaktadır. Sıcaklık 7 C´nin altına düşmeden veya ilk kar yağışından önce kış lastiklerini taktırdığınızdan emin olun. Peki, kış lastiklerini takmak için en uygun tarih ne zamandır?

Rehbere git

Araçlarda Kış Bakımında Neler Yapılır?

Kış döneminde araçlarda kış bakımında neler yapılır? Aracınızı kış dönemine hazırlamak için ilk olarak araç içerisindeki akü ve hidrolik sistemi kontrol ederek başlayabilirsiniz. Ardından kış lastiği takabilir veya lastiklerinize uygun bir zincir sistemi yerleştirebilirsiniz. Kışın oluşan buzlanma ve kötü hava koşullarında bu hazırlıklar sizleri büyük problemlerden koruyacaktır. Aynı şekilde silecek ve antifriz kontrolünden sonra kış hazırlığının bir kısmı tamamlanmaktadır. Sizlere önerdiğimiz önemli adımları izleyerek “araçlarda kış bakımında neler yapılır?” sorusunun ceva...

Rehbere git
Araçlarda Kış Bakımında Neler Yapılır?