Bilgisayarlı Arıza Tespiti

Bilgisayarlı Arıza Tespiti

Bilgisayarlı arıza tespiti, yeni nesil cihazlar ile aracınızın yaşadığı sorunu hemen tespit etmek için kullanılmaktadır. Araçta bulunan arızaların tespit edilmesi için kullanılan cihazlara diagnostik denmektedir. Bu cihaz sayesinde araçta meydana gelen her türlü hasar direkt olarak anlaşılır ve onarım süreci çok daha hızlı geçer.

Arıza tespit cihazlarının tek hüneri sadece arızaları tespit etmek değildir. Bu tespit cihazları sayesinde aracınızın ihtiyaç duyabileceği kodlamalar yapabilir ve aracın basit fonksiyonları zorlanmadan yerine getirmesini sağlayabilirsiniz.

Diagnostik Cihaz Nereye Takılır?

Bilgisayarlı arıza tespit cihazı, aracınızda bulunan OBD bağlantılı soket yuvasına monte edilmektedir. OBD soketleri, genelde 16 pinli ve asimetrik bir şekle sahip olduğu için tekli pozisyonlarda araçlara yerleştirilmektedir. Eğer aracınızda bulunan OBD soket bağlantılı yuvalar, şoför koltuğunda oturan kişinin kolayca uzanabileceği bir yerde değilse cihaz, duruma göre farklı yuvalara da monte edilebilir. 

Bilgisayarlı Arıza Tespitinin Faydaları

Bilgisayarlı arıza tespiti için kullanılan cihaz, yani diagnostik günümüzün en teknolojik aletlerinden bir tanesidir. Bu cihaz, başta egzoz arızaları, yakıt arızaları ve araçta meydana gelebilecek çeşitli elektronik arızaları kolayca tespit edebilmektedir. Bu arızalar dışında neredeyse her türlü teknik arıza da bu cihaz sayesinde tespit edilebilmektedir.
 
Arızalar dışıdna diagnostik cihaz ile aracın beyin ünitesindeki verileri direkt tek bir ekranda görüntülemek de mümkündür. Ayrıca bu ekran üzerinden neredeyse her türlü teknik hata görülebilmektedir. 

Bilgisayarlı Arıza Tespiti Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her ne kadar bilgisayarlı arıza tespiti, aracınızın için harika olsa da güvenliğiniz açısından dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmakta. İşte bilgisayarlı arıza tespiti yapılırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Her şeyden önce cihazın kesinlikle güncel olması gerekmektedir. Güncel olmayan cihazlar her hatayı tespit edemez ve bu da hem sizi hem de aracınızı tehlikeli bir duruma sokabilir,
  • Arıza tespiti için kullanılan cihazın orjinal olması gerekmektedir. Orjinal olmayan cihazlarla yapılan tespitler tamamen doğru olmayabilir,
  • Diagnostik cihazı, sürücünün kolayca ulaşabileceği bir yerde bulunmalıdır,
  • Sürücünün cihaza az da olsa hakim olması faydalı olacaktır.

İlgili Konular

Araçlarda Kış Bakımında Neler Yapılır?

Araçlarda Kış Bakımında Neler Yapılır?

Kış döneminde araçlarda kış bakımında neler yapılır? Aracınızı kış dönemine hazırlamak için ilk olarak araç içerisindeki akü ve hidrolik sistemi kontrol ederek başlayabilirsiniz. Ardından kış lastiği takabilir veya lastiklerinize uygun bir zincir sistemi yerleştirebilirsiniz. Kışın oluşan buzlanma ve kötü hava koşullarında bu hazırlıklar sizleri büyük problemlerden koruyacaktır. Aynı şekilde silecek ve antifriz kontrolünden sonra kış hazırlığının bir kısmı tamamlanmaktadır. Sizlere önerdiğimiz önemli adımları izleyerek “araçlarda kış bakımında neler yapılır?” sorusunun ceva...

Rehbere git

Otomobillerinizi Bahar Bakımı ile Yaza Hazırlayın

Kış dönemi sonrası otomobillerinizi bahar bakımı ile yaza hazırlamayı unutmayın. Kış dönemi boyunca aracınızın içerisinde yer alan aksanlar birçok farklı durum ile karşı karşıya kalmaktadır. Soğuk sıcaklık ve buzlanma gibi faktörler özellikle esnek parçaları son derece kötü etkilemektedir. Kış dönemi sonrası esnekliğini kaybeden silecek gibi aksanlar yaz dönemine geçiş yapıldığında kesinlikle değiştirilmelidir. Aynı şekilde kış lastiklerini de değiştirmek sizleri büyük bir yükten kurtaracaktır. Siz de çeşitli püf noktaları takip ederek otomobillerinizi bahar bakımı ile yaza...

Rehbere git
Otomobillerinizi Bahar Bakımı ile Yaza Hazırlayın
Silecek Kalitesi Neden Önemlidir?

Silecek Kalitesi Neden Önemlidir?

İyi bir görüş olmadan, sürücüler yağmurda, karda ve sisli alanlarda sağlıklı bir biçimde araba kullanamazlar. Kaliteli silecek lastikleri, ön camı temizlemeye ve ön camı sürüş için uygun tutmaya yardımcı oldukları için aslında büyük önem taşımaktadır.

Rehbere git

Kış lastiği uygulaması Ne Zaman Başlar?

Kış lastiğini taktırmak için en iyi zaman, sıcaklık 7 C´nin altına düşmeden veya ilk kar yağışından öncedir. Birçok sürücü, ilk kar yağışının ardından servis departmanlarının telaşını önlemek için Kasım-Aralık aylarında kış lastiklerini taktırmaktadır. Sıcaklık 7 C´nin altına düşmeden veya ilk kar yağışından önce kış lastiklerini taktırdığınızdan emin olun. Peki, kış lastiklerini takmak için en uygun tarih ne zamandır?

Rehbere git
Kış lastiği uygulaması Ne Zaman Başlar?